Sådan undgår du soverynker

sådan undgår du soverynker

Opmærksomhed forebygger soverynker

Prøv at lægge mærke til dit ansigt, når du har ramt sengen i aften. Det er nemlig ikke uden betydning, hvilket ansigt du sover med de næste 8 timer. Prøv at lægge mærke til, hvordan det føles...

  • Er det afslappet, er der spændinger, hvor føles det anspændt?

  • Og hvilken følelse har du indeni, er der sammenhæng?

Måske kan du ikke selv mærke det. For vi er slet ikke så vant til at mærke efter. Men prøv eller så vær helt rolig med det og gå videre til næste skridt, hvis du vil forebygge soverynker i nat.

Dit ansigtsudtryk kan skabe soverynker

Prøv at kigge i spejl (Eller brug din telefon). Hvad ser du?

  • Hænger mundvigene lidt nedad? (Dette udtryk kan skyldes, du er trist)

  • Har du sammentrukket og lidt nedadgående øjenbryn mod midten, der giver vandrette linjer (Dette udtryk kan skyldes, at du er vred eller bekymret)

  • Måske ser du vandrette linjer i panden/eller spor efter dagens ansigtsudtryk (Dette kan skabes når vi udtrykker at vi er skeptiske eller triste med vores ansigt)

  • Andet?

Er dit ansigt trukket sammen i denne ansigtsmimik inden natten, så bygger du videre på at skabe rynker.

Har du lyst til at sove med det ansigt?

Disse udtryk skabes af vores ansigtsmuskler.

Vi har over 60 muskler i vores ansigt, som vi en stor del af tiden bruger helt ubevidst. Det er godt at træne sine ansigtsmuskler (præcis som med kroppen). Problemet er bare at nogle af udtrykkene er dårlige vaner, der danner uønskede linjer i vores ansigt.

MEN nu er du allerede et skridt foran! Bevidsthed er nemlig det første skridt. Måske spænder du dine muskler lige ved brynene som jeg, hvilket giver en sammentrækning mellem øjenbrynene, som danner en lodret linje.

Prøv så at forestille dig, at lægge dig til at sove med det ansigt du ser.

Nej, det føles ikke, som en god plan, vel?

Sammentrækningen skaber en uønsket linje og jo mere vi bruger musklerne uhensigtsmæssigt på denne måde, jo dybere bliver fugen. Så 8 timer "i spænd" er ikke en god plan, og på den måde kan du skabe soverynker.

Afspænding forebygger soverynker

Noget af det vigtigste, du kan gøre er derfor at finde ro og afspænde dit ansigt.

Du kan med fordel lave Gua Sha massage, ansigtsmassage eller ansigtsyoga øvelser målrettet mod at løsne spændinger. Masser fx. mellem dine bryn i opadgående bevægelser, hvis du laver 11-taller. Tryk langs dine bryn afspænder også her.

Det vigtigste er altså, at du sørger for, at dit ansigt er helt afslappet inden du lægger dig til at sove, så du ikke skaber soverynker forårsaget af spændinger.

Spændinger påvirker også dit humør

Negative ansigtsudtryk, som fx vrede/bekymring sender besked til hjernen om, at vi ikke er glade, og der udsendes en negativ energi.  Det giver næsten sig selv, at sådan skaber vi ikke de bedste betingelser for vores søvn og velbefindende næste dag. Når du er bevidst og opdager anspændthed, uhensigtsmæssige udtryk i dit ansigt kan du nå at handle.

Måske har du allerede selv nogle gode rutiner og tricks, der kan hjælpe dig til at slappe af og vende følelsen.

En ting der altid virker for mig er en kort meditation. Men du kan også lave "tapping", arbejde med akupressur punkter i ansigtet eller vejrtrækningsøvelser.

Det vigtigste er, at du starter med at mærke og blive bevidst, så har du en bedre forudsætning for at sove med et helt afslappet ansigt, der både giver dig færre linjer, men også mere mental velbefindende.

Din sovestilling er også afgørende for soverynker

Hvordan du ligger om natten har også stor betydning i forhold til soverynker. Det gælder både hvordan du ligger med din krop, og hvordan du ligger på din hovedpude.

Læs hvordan du sover optimalt, og om hjælpemidler til at undgå soverynker i dette indlæg >>

Forrige
Forrige

Gør din hud forårsklar - det bedste råd!

Næste
Næste

Ansigtsdiagnose - Organer i ansigtet